miercuri, 2 septembrie 2015

Wellcome to Old Craiova


Am avut norocul de a vizita într-un tur fugar Craiova din perspectiva unui pasionat de patrimoniu și arhitectură. Se numește Dragos Andreescu și nu e ghid, dar e cu siguranță cel mai în măsură om să-ți spună tot despre valoarea reală a orașului. Din păcate, cele mai multe clădiri nu pot fi vizitate decât din exterior, insă și așa, cu siguranță veți rămâne impresionați.

              

O să vă vând totuși câteva ponturi dacă sunteți vânători de comori vizuale.


1.      Clădirea băncii UniCreditȚiriac( mai jos pe strada cu „Muzeul de Artă Craiova”) – din păcate nu puteți vedea prea multe și nu aveți voie să faceți poze, însă ce veți vedea va fi feeric. Aici designul sobelor și al tavanului e obiectivul principal. Intrați cu tupeu și bun simț, spuneți sincer ce doriți să vedeți și multumiți-vă cu cât se poate. Poate într-o zi vom reuși să ne bucurăm de mai mult.


2.       Clădirea Bibliotecii Franceze Omnia – stil eclectic impresionant. Exteriorul nu arată nici 10% din valoarea interiorului. Clădirea urmează să fie renovată și se vor amenaja la mansarda clădirii ceva ateliere sau săli de spectacol, însă până atunci vă recomand să aruncați o privire pe pereții și în cărțile bibliotecii. Dacă dați de doamna Doina, matroana carților, s-ar putea să auziți și povești interesante despre scriitorii și fondatorii bibliotecii.

                       

                       

                       
           


3.       Treceți și pe lângă clădirea Prefecturii, este spectaculoasă și încă are capete de burlan cu cap de pește. În apropiere sunt și fostele băi comunale, frumoasa cladire.

  •             


4.       Și în final, cercetați „Muzeul de Artă Craiova”; și operele sunt frumoase, dar clădirea este apetisantă. Dacă ai imaginația bogată, te poate introduce într-o altă poveste.


                            

                           


Verificați și paginile pe care băiatul acesta și prietenii lui le gestionează.

Dincolo de fatade

Monumente pierdute

Monumente uitate





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu