marți, 1 septembrie 2015

Vino acasa la Brâncusi!



Ca să ce? Ca să descoperi ce comunitate frumoasă dăinuie pe malul Jiului. Dacă ai ocazia intră în clădirea Prefecturii(la etaj), să vezi acolo poveste în arhitectură, dar și în planuri. Oamenilor le place să asculte păreri și idei(să facă conferințe) și asta ne-a facut să ajungem și pe noi printre ei...


În fiecare sâmbată dimineața pe la 11 poți să-i asculți pe cei de la fanfara militară la „Poarta Sărutului”* .Dacă tot ești în zonă poți să-ncerci să-i ghicești și pe cei de la „Scoala populară de arte Târgu Jiu” pe la vreun eveniment. Oameni cu esență, atitudine și spirit.

Să vă zic și de „Teatrul Elvira Godeanu”? Ce ziceți de o piesă de teatru în natură, la poalele stâncii și la intrarea în peștera lui Zamolxe(peștera Polovragi – 600 m luminați)?




Să vă mai zic că e cu daci, cu muze, cu cai și cu șube de lână pe spinări cocoșate de muncă? O poveste frumoasă despre credință, spusă pe scurt într-un spațiu mistic. Tot acolo vă așteaptă doamna Felicia Bantea, speoloagă pasionată și jovială, care vă va povesti adevăratele mistere și descoperiri din peștera Polovragi (Polul Vracilor).

Am ajuns și la Muzeul Satului Gorjenesc, „Curtișoara”, unde ulițele și căsuțele amintesc de viața satului veritabil, iar cetățenii reproduc uneori evenimente memorabile din viețile oamenilor tradiționali. Noi am participat la o nuntă gorjenească cu masă mare(7 feluri de mâncare), dans și muzică lăutărească. De încercat, măcar cât poți să mănânci!

Tot acest timp am fost cazați la „Hotel Brancuși”. Are un interior extrem de interesant, paturi mari și aer condiționat(e foarte cald în zonă) și un restaurant excelent și extrem de ieftin. Nu ratați ciupercile cu smântână(aprox: 6 lei) și cartofii pai(3 lei) , Dan zice că i-a plăcut mult și schnitzelul(aprox. 9 lei). Au și niște super oferte pentru mese festive(consultați meniul). Fațada hotelului este total respingătoare, dar nu vă lăsați înșelați de aparențe! În spatele ușii de la intrare se află o gazdă amabilă, curată și nonconformistă.  

P.S. Hotelul este situat chiar în centrul orașului, lângă parc și în spatele clădirii Prefecturii.


*unu din cele 3 monumente construite de Brâncuși(Coloana fără sfârșit, Masa tăcerii, Poarta Sărutului) în cinstea vitejiei Gorjenilor din momentul invaziei germane, când femeile, copii și bătrânii s-au echipat în soldați pentru a da impresia unei armate numeroase, până când armata adevărată avea să ajungă și să țină piept invadatorilor.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu